Boobsisters #2 de Week van de Stenen Winkel

Gepubliceerd op 3 mei 2023 om 12:15

02-05-23
de Week van de Stenen Winkel

Woehoeee! Wij doen mee met ‘De Week van de Stenen Winkel’. Een landelijk initiatief van het bedrijf Kooplust. Maar wat houdt het nu precies in? In deze week wordt er stil gestaan bij de waarde van de stenen winkels en hebben veel winkels leuke acties om hun klanten in het zonnetje te zetten, want wie lokaal koopt wordt beloond!

 

De afgelopen jaren waren absoluut niet makkelijk vanwege de coronacrisis. Veel ondernemers hebben het zwaar gehad. Het positieve hiervan was dat veel ondernemers steun kregen van hun vaste klanten en hierdoor kwamen er steeds meer mensen achter dat het toch wel heel belangrijk is om face to face advies te krijgen. Veel mensen moesten namelijk noodgedwongen hun aankopen online doen. En tja, je weet pas wat je mist als het er niet meer is. We kwamen erachter dat het shoppen in een stenen winkel toch echt wel leuk en gezellig is. We zijn nou eenmaal sociale dieren en de meeste mensen houden dan ook van sociaal contact. De hashtag ‘shoplocal’ was dan ook overal op social media te vinden.


Gelukkig is alles weer terug naar het ‘normaal’ en kunnen we weer lekker gaan en staan waar we willen. Maar helaas gaat dit ook gepaard met het gemak van wederom online bestellen. Zie jij nog wel eens #shoplocal voor bij komen? Nee hé? En dat maakt ‘de Week van de Stenen Winkel’ zo belangrijk.

 

Oké, we snappen het wel. Het is makkelijk om online te shoppen. Helemaal waar. Maar het wordt enorm onderschat hoe belangrijk de stenen winkels zijn. Stel je eens voor dat er geen één stenen winkel meer zou zijn. Mega saai toch? En nog belangrijker het advies, de service, de klantvriendelijkheid en dat leuke gesprek dat zou je toch missen. Vind je het als consument niet fijn om het juiste advies te krijgen? Of de stof te kunnen voelen en de juiste kleur te kunnen zien? Of iemand met passie voor het vak jou te zien helpen met de juiste aankoop? En dan hebben we het nog niet over hoe makkelijk het is als je last-minute iets nodig hebt. Je springt op je fiets en neemt je aankoop 10 minuten later weer mee naar huis. Dat is toch echt wel sneller dan ‘volgende dag in huis’, toch?

 

Je hebt nu vast wel door hoe belangrijk het is dat er stenen winkels bestaan en dat we ze ook gewoonweg nodig hebben. Het is goed om hierbij stil te staan en de waarde van de lokale ondernemer in te zien. Vaak wordt gedacht; ‘Ach van die ene aankoop die ik doe worden ze toch niet beter’ of dat jij als ene klant geen verschil maakt. Maar wat als iedereen nu zo denkt? Dan zou er geen stenen winkel meer bestaan. Daarom willen wij in de week van 8 t/m 14 mei hier extra aandacht aan besteden. We hebben deze week een leuke winactie en verloten meerdere prijzen in samenwerking met lokale ondernemers. We maken er een leuke week van met een hapje en een drankje.

 

Zien we jou in de Week van de Stenen Winkel?!

 

Wil je ons laten weten wat je van dit mooie initiatief vindt? Plaats hieronder dan een reactie!

Liefs,

Team Pure Body

Reactie plaatsen

Reacties

Maaike
een jaar geleden

Heel tof meiden!

Jolanda
een jaar geleden

Wat een mooi geschreven stuk - recht uit het hart!
Een goed initiatief om bij een ieder een stukje bewustwording te creëren.